donderdag 12 januari 2012

Periode 2 Beeld en Concept

Thema: “Terugblik op eigen leven”

Begonnen met het maken van een beeldverhaal van illustraties. Niet afgemaakt, maar verder geëxperimenteerd om beelden interessanter en beter van techniek te maken.


Experimenten met kleuren en poses






Getekend met links en dergelijke handicaps


Na een paar weken werk kreeg ik te horen dat mijn beelden niet interessant genoeg waren. Dit wist ik al en had daarom geëxperimenteerd met kleuren en standpunten. Maar dit was niet genoeg, want het werd er niet beter op. Ik moest iets heel anders proberen van de docent en heb toen met links getekend. Ik dacht dat het niets zou worden, maar tot mijn verbazing bleek het toch een geslaagde ontwikkeling.


Periode 2 3D Beeld


Thema: “Ontmoeting tussen materiaal en techniek”
Vooral geëxperimenteerd met technieken. Serie gemaakt van voorwerpen bestaand uit verschillende materialen.

T-shirt met breiwerkje erin verwerkt


















Bij dit vak hebben we geëxperimenteerd met materialen, wat ik erg prettig vond. Ik heb samengewerkt met Linse en dit ging prima. Ik kon in deze periode veel gemakkelijker en zelfverzekerder aan het werk dan in de eerste.

Periode 2 2D Beeld

De jas
Begonnen vanuit de waarneming; de jas. Geabstraheerd tot begrippen omhullen, onthullen, verhullen. Portretten getekend en geschilderd van klasgenoten. Later eigen project gestart over iets wat je fascineert.
Vanuit het idee van de plooien geprobeerd een warm, omhullend gevoel weer te geven.
Collage: omhulling




Portretten

Portretten in acryl

Werken gebaseerd op plooien in kleding
Verdergegaan op het thema "plooien"

Dit vak ging wat stroef deze periode, omdat ik de opdrachten erg vaag vond en niet goed wist wat ik ermee moest. Ook vond ik het vervelend dat er veel verschillende opdrachten waren, omdat ik nog steeds met het idee zit dat ik naar een eindproduct toe moet.


Periode 2 Serieel Beeld


Thema: “Eenzame, achtergelaten keuken die tot leven komt”
Verschillende experimenten gedaan met eten en verbeelding, en uiteindelijk tot een simpele animatie gekomen met een zelfgemaakte soundscape.




Filmpje "Nat"



Filmpje "Droog"











Dit vak verliep meteen goed in deze periode. De opdracht was interessant en het filmen ging goed in het begin, maar het werd een beetje eentonig. Daarom ook dat ik met een animatie ben begonnen toen ik te horen kreeg dat dat mocht. Ook de kennis die ik heb opgedaan in de AV Workflow heb ik gebruikt in de vorm van een soundscape. Ik heb goed geluisterd naar de kritiek van de docent en medestudenten en heb zo mijn animatie geprobeerd te verbeteren.

Periode 1 Beeld en Concept

Thema: “Onzekerheid en jezelf willen verbergen”
Eigen thema gekozen en begonnen met beeldenreeksen maken van foto’s. Later met andere media geëxperimenteerd om thema beter uit te laten komen.





Boven: Foto's van 3D object
Onder: Illustraties

Uiteindelijke serie foto's
























 
Eerste versie filmpje

 Tweede versie filmpje met nieuwe beelden en muziek

Bij dit vak is er aangemoedigd om veel verschillende media te onderzoeken, en dit vond ik heel prettig. In het begin waren de opdrachten vrij verwarrend, omdat ik niet goed wist hoe ik moest beginnen, maar toen ik eenmaal op gang was, ging het heel snel. Ook de kritiek in de les hielp heel veel, vooral omdat je zelf werd aangemoedigd om kritiek te geven.