donderdag 4 april 2013

Own projects and all

Geinspireerd door de concept art van grote meesters, heb ik maar weer eens aan een project van mezelf gewerkt. Ik denk er al een hele tijd aan om een passende clip te maken voor een Japans lied dat ik zelf prachtig vind, en hoop hier zeker een storyboard voor te kunnen maken.


Een aantal schetsen van het hoofdpersonage



-Line- door Yuyoyuppe

Some words and thoughts

Na wat concept art, storyboards en props van grote producties gezien te hebben, ben ik meer gemotiveerd om zelf ook aan het werk te gaan. Klei lijkt me een goed uitgangspunt voor character design, dus daar wil ik mee gaan werken. Ook wil ik meer gaan storyboarden en kleine eigen projecten op papier proberen te zetten!

New starts, new rants

Ik heb me voorgenomen om weer op te starten met de blog, zodat het gemakkelijker is mijn werk te tonen aan de buitenwereld, en natuurlijk praktische dingen voor mezelf bij te houden.

Ik heb vandaag mijn oude jeugdliefde Treasure Planet weer eens bekeken. Had ik veel eerder moeten doen; de combinatie van 2D en 3D animatie is gewoon spectaculair, en heel inspirerend voor de komende periode. De omgevingen zijn geweldig, de characters heel divers en de sfeer en verhaal passen zeer goed bij mijn interesses.


In The Rise of The Guardians van Dreamworks heb ik ook een aantal omgevingen gevonden die voor mij te prachtig zijn voor woorden. De sferen zijn verschrikkelijk sterk in deze film.


Qua characters heb in games, TV series en films een aantal interessante inspiraties gevonden. Aangezien ik veel menselijke characters teken, heb ik gezocht naar minder of helemaal niet menselijke characters.


De afgelopen weken heb ik verschillende characterschetsen gemaakt. Ik heb er nu ongeveer honderd. De komende week wil ik me gaan focussen op het uitkiezen van een character om uit te werken, te veranderen, te verbeteren. Ook wil ik meer nadenken over omgevingen en hoe ik een simpele omgeving interessant kan maken. 

In Maya heb ik een gedownloade rig leren kennen. Ik kan deze nu bewegen en animeren.

Ik ben op het moment aan het onderzoeken naar concept art en storyboarding in grote producties, van de grote studio's die we allemaal kennen. Ik ga de komende weken rondvragen of iemand aanbevelingen heeft voor interessante kleine studio's. Ik kan ook dieper gaan zoeken naar mensen die ik op het Playgrounds festival heb gezien.

http://livlily.blogspot.nl/ Goudmijntje aan concept art van grote producties